Omvormers plaatsen

Werkwijze omvormers plaatsen

Bij Solar Electric zijn we gespecialiseerd in het volledig AC traject van zonnestroominstallaties. Het aan ons uitbesteden van omvormers plaatsen is een betrouwbare, efficiënte werkwijze die uw monteurs op dag van plaatsing tijd bespaart. We plaatsen de omvormer zo dicht mogelijk bij de installatie om kabelverlies als gevolg van te veel meters kabel te voorkomen. Is dit niet mogelijk dan kunnen onze monteurs een kabelberekening maken.

 

Wilt ook u het plaatsen van omvormers vooraf laten uitvoeren door ervaren vakmensen? De werkzaamheden inplannen gaat snel en efficiënt. U geeft de opdracht aan ons door via ons portaal en hebt direct inzicht in de planning. Wij voeren de werkzaamheden conform NEN 1010 uit, op het geplande moment.

 

Bespreken locatie omvormer

Een schouwing maakt een belangrijk onderdeel uit van het voorbereidende traject. Onze monteurs zijn goed geschoolde vakmensen. Ze weten waar ze op moeten letten bij de plaatsing van een omvormer, en wat er komt kijken bij het DC traject. Wilt u de omvormer door uw eigen mensen laten plaatsen, maar de schouw aan ons overlaten? Dan bent u ervan verzekerd dat op de dag van installatie de juiste locatie is afgestemd.


Schouwing

Het uitbesteden van een schouwing aan een gekwalificeerde parnter verkort uw projectprocedure, en houdt uw eigen personeel vrij voor andere werkzaamheden. Wij zijn gespecialiseerd in het schouwen van AC trajecten. Bij een schouw controleren wij het dak, de bereikbaarheid en de kwaliteit van het dakbeschot. Over deze efficientieslag ontvangt u een uitgebreide rapportage. 

 

Aanpassingen aan groepenkasten

Kleine aanpassingen aan de groepenkast, zoals een losse groep bijplaatsen t.b.v. het kabeltracé doen wij uiteraard ook. Vrijwel alles dat komt kijken bij het voorbereidende traject, kunt u aan ons overlaten. Er wordt door ons volledig gewerkt volgens de NEN 1010.  Uw opdracht wordt veilig uitgevoerd en is volledig verantwoord. 

 

Combinatie opdrachten

Uiteraard is het mogelijk om ons in te schakelen voor combinatieopdrachten. De schouwing kunt u laten combineren met het leggen van het kabeltracé en/of het plaatsen van de omvormer of een PV verdeler. Kleine aanpassingen aan de groepenkast doen wij eveneens direct bij de schouwing. Op de dag van de installatie, kan uw personeel zonder elektricien naar de klus.

Hoofdschakelaars

Hoofdschakelaars zijn verplicht. Onze goed geschoolde monteurs voeren het plaatsen van hoofdschakelaars dagelijks meermaals uit.  dagelijks meerdere keren voor ingezet. Is het voor uw project nodig dat er enkel losse hoofdschakelaars worden geplaatst? Plan dan een afspraak met uw klant in, terwijl u de agenda’s van onze monteurs in het portaal bekijkt. Na bevestiging ontvangen u en uw klant een geautomatiseerde afspraakbevestiging. 

 

Conform NEN 1010

Wij hebben ons als doel gesteld om projecten binnen de solar branche efficienter te laten verlopen. Al onze monteurs hebben NEN 1010 en zijn echte vakmensen. Gecombineerd hebben onze monteurs tientallen jaren ervaring met schouwen van zonnestroominstallaties en het voorbereiden en vervangen van groepenkasten. Zo bent u er als opdrachtgever van verzekerd dat u altijd de juiste partij naar uw klant stuurt.